BLOG – Beter een goede buur dan een

Er is grote werkloosheid onder de bewoners van de wijk De Nova. De meeste mensen met werk zijn werkzaam als seizoenarbeiders op de wijn- en fruitboerderijen rondom Rawsonville. Door de strenge lockdown ten gevolge van de coronacrisis hebben zij geen inkomen meer. De hulp van de overheid kwam traag op gang en in heel Zuid-Afrika werden razendsnel burgerinitiatieven opgezet. Zo ook in De Nova.

Tesslyn Mc Donald en Mariska Baily zagen de honger bij hun dorpsgenoten en organiseerden een gaarkeuken. Tesslyn: “Mariska en ik voelen ons altijd betrokken bij onze gemeenschap en moesten gewoon iets doen. We hebben de hulp ingeroepen van de wethouder van onze wijk, meneer Aron Pietersen. Door de strenge lockdown mochten we anders niet de straat op. Met donaties hebben we veel mensen een warme maaltijd kunnen geven.”

Tesslyn is coach voor de organisatie Smartstart. Op de peuter/kleuterschool begeleidt ze kinderen die een achterstand hebben. Ze bereidt de kinderen voor op de basisschool. Tesslyn heeft zich ook aangemeld als vrijwilliger voor Stichting Denova.

Mensen wachten met passende afstand geduldig op hun maaltijd.

Samp (mais) & beans met rijst; een goed vullende maaltijd!

You Might Also Like