Project Denova droog

Eind 2022 kwam uit De Nova het plezierige bericht dat er 54 huizen zijn opgeknapt. Na een trage start, kwam er een versnelling in de werkzaamheden. De keuze om vrijwilligers tegen een vergoeding het opknapwerk te laten uit voeren, bleek niet betrouwbaar.
Toen er een bouwbedrijf ingeschakeld werd, werden de werkzaamheden in rap tempo afgerond. Er zijn vloeren gestort, nieuwe golfplaten op de daken en soms op de wanden aangebracht en houtconstructies vervangen.

Het bouwbedrijf bracht wel extra kosten met zich mee. Er is een aggregaat en een betonmolen gehuurd. Sommige huizen met de minste gebreken hebben daardoor niet een geheel nieuw dak gekregen, maar zijn gerepareerd. In het Afrikaans wordt dat ‘pap
en lap’ genoemd. Dit is een methode waarbij doeken waterdicht gemaakt worden met een watervaste verf. Als deze verf droogt, vormen ze een waterdichte laag op het dak.

 

Tijdens de bouwwerkzaamheden kregen de Zuid-Afrikaanse bestuursleden regelmatig verzoekjes van andere wijkbewoners om ook hun huis te komen verbeteren. Het is daarom waarschijnlijk dat Denova Droog een vervolg krijgt!

You Might Also Like