Terwijl wij nu eindelijk genieten van het lekkere weer, komt in Zuid-Afrika de winter eraan. Winter op het platteland van het dorp Rawsonville kan koud, nat en winderig zijn. De huizen hebben geen centrale verwarming en zijn niet geïsoleerd. Wat nog vervelender is, zijn de lekkende daken en water dat via de vloeren en muren de woningen binnen stroomt. Dit zijn erg ongezonde leefomstandigheden, zeker voor kinderen. Daarom gaat Stichting Denova de huizen van 50 families repareren. Dit kan voor €300,- per huis. Help je mee?

Het doel van deze actie is om deze zomer het totaalbedrag van €15.000 bij elkaar te hebben. Een groep vakkundige vrijwilligers die zelf ook in het dorp wonen gaan de reparaties uitvoeren. Zij ontvangen daar een kleine vergoeding voor en verder wordt al het geld besteed aan materialen. De reparaties bestaan onder anderen uit het plaatsen van nieuwe golfplaten, houten draagconstructie en het storten van vloeren. Denova Foundation schaft het gereedschap aan en houdt het gereedschap in beheer. Zo kan de gemeenschap ook in de toekomst daar gebruik van blijven maken.

Behoeftenonderzoek in De Nova
Vorig jaar heeft Stichting Denova een behoeftenonderzoek gehouden in Rawsonville. Uit de resultaten blijkt dat verbetering van de woning een grote wens is van de meeste bewoners. Onze Zuid-Afrikaanse zusterstichting, Denova Foundation, heeft ervoor gekozen eerst de huizen van families met kinderen te repareren.

Help je mee om 50 woningen in Rawsonville winterklaar te maken? Door het doen van een donatie van €300,- kunnen we al één huis repareren. Liever een lagere of hogere bijdrage geven? Dat kan natuurlijk ook.